Găluște cu prune

de iry-gabriela in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 2855 vizualizari

 

Este un desert pe care l-am descoperit acum ceva vreme, nu prea dulce si destul de econom daca ma gandesc bine. Așa cum imi place mie, sper sa va placă la fel de mult!

 

INGREDIENTE

  • 750g de cartofi;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri de griș;
  • 200g de făină;
  • Sare, ulei;
  • 200g pesmet;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 linguri de zahar+4 linguri pentru pesmet;
  • prune .
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluște cu prune:

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare.

Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar  si amestecăm pentru a se lipi zaharul prune.

Apoi într -o tigaie punem untul la topit după care adăugăm  pesmetul. Se lasa pe foc pana pesmetul devine roșcat,  amestecând mereu. Se va scoate după aceea pe o farfurie si se va amesteca cu alte 4 linguri de zahar.

După ce cartofii sunt fierți, se va scurge de apă, se vor zdrobi bine cat sunt calzi si se va lasa pana ce se vor răci. 

După ce cartofii s-au răcit, se vor adăuga: ouăle, grisul si făină;  amestecandu-se până se formează un aluat lipicios.

Se vor lua  bucati din aluat si se va da forma de parjoala mai mare iar in centru se va aseza pruna intreanga (sau 1/2 de prună,  la alegere)apoi se va uni capetele astfel încat sa se formeze o bilă (mi-au iesit 18 bile).

Se va proceda astfel pana se va termina compozitia si se vor aseza pe o farfurie întinsă. 

Separatse va pune la fiert apă  in care am adaugat un pic de sare dar si ulei, iar când apa incepe să fierba, se va adauga cât  3-4  bile. 

Cand se vor ridica la fel ca si colțunași,  se vor scoate si se vor tavali prin pemet cat sunt calzi.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie albi, pentru ca sunt mai fainosi si se zdrobesc mai ușor.

2

Dacă se dorește a manca mai dulce, se poate adauga în compoziție și 1-2 linguri de zahăr , dar să fie pudră

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Merisor 1

03.10.2015, 20:56

Cele mai bune!

iry-gabriela 1

03.10.2015, 22:37

Multumesc frumos!

mirela0911 1

05.10.2015, 14:50

Placeeee!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune